Refleksjonsnotat

Refleksjonsnotat

Fire uker har allerede gått og eksamen står for tur. I den første delen av dette kurset har vi gått gjennom interessante temaer som omfavner alt fra digital studieteknikk til kryptovaluta. Jeg må ærlig innrømme at starten av dette kurset kom som et lyn, da jeg trodde jeg hadde en god anelse innen dette faget. Tvert imot har jeg lært mer enn jeg tidligere hadde forutsett. I den andre forelesningen med Marianne Hagelia lærte jeg ulike digitale studieteknikker som jeg daglig har tatt i bruk etter den spennende forelesningen. Å jobbe med notatene mine etter endt forelesning har gjort at jeg husker fagstoffet bedre. I tillegg har jeg startet med å sette av 10-15 minutter daglig, slik at jeg får sett over notatene mine. Til gjengjeld tror jeg dette vil bli min hverdagslige digitale studieteknikk i fremtiden. 

I den tredje forelesningen med Arne Krokan så vi nærmere på kunstig intelligens. Jeg kunne allerede litt om dette temaet fra før av, men lærte blant annet at en robot kunne erstatte opptil 40 ansatte. Etter denne forelesningen fikk jeg en bedre forståelse for hvordan «chatbot» fungerer og hvordan de ulike bedriftene tar i bruk dette hjelpemidlet. 

I en annen forelesning så vi nærmere på 3D-printing. Tidligere når jeg hørte ordet 3D-printing, tenkte jeg automatisk på Clas Ohlson, da jeg har sett en slik maskin skrive ut alt fra sirkler til sommerfugler. I forelesningen lærte jeg at produktet omfavner så mye mer. Du kan blant annet skreddersy et personalisert høreapparat, noe jeg synes er spennende. I tillegg synes jeg det var interessant å lete opp ulike artikler som omhandlet 3D-printing. Jeg leste blant annet at 3D-printing av organer mest sannsynlig vil være fremtiden. Etter den forelesningen assosierer ikke jeg 3D-printing med Clas Ohlson lengre. 

Ekkokammer og filterboble var to ord jeg aldri hadde hørt om før, og lærte blant annet hvordan filterboble kan påvirke din politiske mening og hva ekkokammer er. Summen av alt jeg har lært vil påvirke min tankegang når jeg surfer på nett. Kanskje får vi opp ulik informasjon dersom vi søker på det samme ordet på google. Etter å ha sett på de ulike perspektivene innenfor kunstig intelligens, prøver jeg oftere å tenke over fordeler og ulemper rundt de ulike fenomenene vi har lært. De siste ukene har vært preget av en hverdag der jeg har sittet inne og skrevet tekster. Jeg har fått et stort læringsutbytte da jeg har repetert faginnholdet ved hjelp av Hagelias digitale studieteknikk. Rutinene mine har også forandret seg da forelesningene både starter og ender på et fint tidspunkt.

-Emilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *