Vurdering av nettbutikken Miinto.no

Vurdering av nettbutikken Miinto.no

Hei. I dette blogginnlegget skal jeg vurdere nettbutikken Miinto.no ved hjelp av Even Ødegårds 10 vurderingskriterier. Da vi fikk i oppgave å vurdere en nettbutikk var det veldig klart at jeg ville skrive om Miinto.no, da dette er en nettbutikk jeg selv handler en del klær fra.

Førsteinntrykk

Førsteinntrykk på en nettside er viktig da det kan være avgjørende om du oppnår salg. Derfor er det viktig at nettsiden er oversiktlig. Det første som fanger øynene mine når jeg kommer til nettbutikken er den store «headeren» som kommuniserer et eksempel på hva denne nettbutikken byr på. Til høyre er det ramset opp eksempler på enkelte merkevarer de selger. Fargene som er blitt brukt i headeren går i stil med resten av nettsiden, noe som gjør at nettsiden ser estetisk bra ut. Menyen er plassert slik at den er godt synlig for kundene. Vi kan med sikkerhet si at denne nettsiden tilbyr klær til voksne (dame og herre) og barn. Rett over menyen ligger det et godt synlig søkefelt, slik at kunden enkelt kan søke opp et produkt de interesserer seg for. Dersom man skroller litt ned, er det en oversiktlig linje med fem forskjellige ikoner. Disse ikonene gir deg informasjon om blant annet gratis frakt, gratis retur, kundeservice og litt om deres mange uavhengige butikker som selger fra mer enn 2.000 brands. Alt i alt er førsteinntrykket svært bra da nettbutikken er oversiktlig.

skjermdump: miinto.no

Synlighet

Jeg har testet synligheten til miinto.no ved å søke opp deres nettbutikk på google. I denne kategorien scorer de veldig bra da det første som møter meg er en annonse. Under annonsen kommer miinto.no sin egen nettside opp. Dette viser at den er godt synlig når vi søker opp deres navn på google. Når jeg senere søker opp «klær» scorer de litt lavere da nettsiden deres ligger i nedre del av siden. Ellers er synligheten deres stor når jeg bruker andre lignende stikkord i søkefeltet på google.

Brukervennlighet

Ved første øyekast virker det som brukervennlighetet er noe som står i fokus. Dersom vi bruker søkefeltet til å søke opp en bukse vil det komme to deloverskrifter. Den første deloverskriften viser til populære bukser innenfor ulike merker. Den siste deloverskriften er kategorier innenfor hvilken type bukse du søker etter. Personlig synes jeg dette er en søkefunksjon som passer for deg som både er interessert i å se hva som er populært samtidig som du kan spesifisere hvilken type bukse du leter etter. Når man bruker søkefunksjonen med mobiltelefonen er det også et pluss at søkefeltet er stort, slik at det er lett for forbrukeren å trykke på riktig knapp. I dette tilfellet scorer Miinto veldig bra.

Skjermdump: Miinto.no

Kjøpsprosess

Dersom kjøpsprosessen blir oppfattet som brukervennlig og lett, er det stor sannsynlighet for at kunden klikker varene hjem. Når du har funnet et produkt du liker og legger det i handlekurven, kan du dirkete gå til kassen. Her blir du bedt om å utfylle din fakturaadresse. Siden jeg allerede har handlet her tidligere, kan jeg autofylle all informasjon. Dette synes jeg er et stort pluss da det sparer meg for litt tid. Dersom du kjøper et produkt for over 499 kr vil frakten være gratis. Dersom produktet koster mindre enn den gitte prisen, vil frakten komme på 69kr. I flere sammenhenger blir miinto oppfattet som en nettbutikk der de selger dyre merkevarer fra en rekke ulike klesbutikker i Norge. Derfor trenger jeg oftest ikke stresse om jeg får gratis frakt eller ikke, da prisen gjerne blir over denne summen.

Hastighet/teknologi

Når vi skal kjøpe et produkt synes vi det er viktig at nettsiden er rask og effektiv. Ved hjelp av Google pageSpeed Insight fikk jeg et innsyn i hastigheten til nettsiden. Hastigheten på denne testen var lavere enn jeg trodde, da jeg personlig trodde den var over middels. Ifølge testen var hastigheten på 44/100 noe jeg synes kan ha et lite forbedringspotensial. Personlig har jeg ikke hatt noen utfordringer som jeg kan huske ved at kjøpsprosessen går for tregt.

skjermdump: pagespeed

Kundetilfredshet

Kundetilfredshet er viktig dersom du ønsker å beholde kunder og lykkes. På trustpilot.com kan du som kunde legge igjen en kommentar og gi terningkast. Dette er offentlig, slik at kommende kunder kan lese dette. Det er derfor veldig viktig at bedriften satser på kundeservice. Ved første øyekast viser det til at kundene er svært fornøyde med miinto.no. Hele 77% av 4980 anmeldelser mener de er enestående, noe som viser til at deres kundeservice-system er velfungerende. 6% av alle anmeldelsene mener de er dårlige. Når jeg klikker meg inn på de dårlige anmeldelsene, besvarer miinto.no alle disse anmeldelsene ved at de ønsker å forbedre seg stadig. Dette synes jeg er et pluss, da selv kundene med en dårlig erfaring føler de blir hørt.

Trygghet

Når jeg skal handle fra en nettside jeg ikke har handlet fra tidligere, synes jeg det er spesielt viktig å føle seg trygg på at du får produktet du handler og kan returnere hvis varen ikke stemte med bildene. Miinto bruker en rekke kjente betalingsløsninger som vipps, visa og klarna som gjør at kunden føler seg trygg når de handler hos dem. Når du bruker klarna får du produktet før du betaler, noe som kan virke betryggende.

Kundekommunikasjon

Nederst til venstre på miinto sin nettbutikk ser du hvilke plattformer de bruker. De bruker blant annet instagram, facebook, linkedin og youtube. Dette er plattformer forskjellige målgrupper befinner seg i. På instagram legger de ut nyheter til hele 31,8k følgere. Det siste innlegget ble postet i februar i forbindelse med en konkurranse. Her ville forbedringspotensialet være å oppdatere instagrammen ukentlig med ulike nyheter.

Facebook er en annen kanal de benytter. Det er 200 384 personer som liker siden deres, noe som viser et stort engasjement. Det jeg savner på facebooksiden deres er en liten oppdatering, da siste innlegg var fra 23. november 2020. På youtuve har de 1,37 abonnementer med 13 videoer. Den siste videoen ble postet for 1 år siden. Jeg har skrollet og sett nærmere på deres tidligere aktiviteter på sosiale medier, og det ser ut til at de var flinkere til å oppdatere sine sosiale kanaler før pandemien, uten at jeg vet om det har en sammenheng.

skjermdump: miinto.no

Priser/utmerkelser

Ved et raskt søk på google.no fant jeg ingen priser eller utmerkelser.

Konsept og strategi

Konseptet til Miinto.no er å muliggjøre handel direkte fra Norges mest trendsettende butikker gjennom en nettbutikk. Som forbruker kan du handle klær, sko og interiør på nett fra lokale butikker.

Konklusjon:

Alt i alt synes jeg miinto.no er en nettbutikk som er ryddig og oversiktlig, noe som gjør at jeg velger å handle der i ny og ne. Nettbutikken scoret høyt på de aller fleste kriteriene, med få forbedringspotensial. Dette er en nettside jeg vil anbefale til andre. Til slutt vil jeg gi nettbutikken terningkast: 6

 Kilder:

https://www.miinto.no/?gclid=Cj0KCQjw1PSDBhDbARIsAPeTqrfEl7TeFOrTzMRuIDbSFXXW_XXtMUZbce1inr0R4NIOKy7Av-gQy5UaAgs-EALw_wcB

https://kredittkortformedlemmer.no/miinto/1348/butikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.