7 markedsføringstips som gjør livet ditt lettere

7 markedsføringstips som gjør livet ditt lettere

I dette blogginnlegget har jeg oversatt et engelsk blogginnlegg til Norsk. Det originale blogginnlegget er skrevet av Caleb Mynatt i digitalmarketer.com

På et eller annet tidspunkt treffer hver bedrift en topp, der veksten plutselig stopper. Kanskje er du en ny bedrift som har vanskeligheter for å komme deg videre, eller kanskje bare har møtt på en stor hindring.

I begge av disse tilfellene, er det noe som skjer med alle. Det er vanskelig å opprettholde suksess innen forretning og markedsføring, men noen ganger er alt vi trenger en god markedsføring og vekststrategi. Her er 7 markedsføringstips som kan hjelpe deg med å få den ønskede trafikken og skape en økende vekst.

1. Ikke vær redd for å bruke video

Det finnes mange innholdsmarkedsføringstips, men denne er sannsynligvis ett av de viktigste. Hvis du ikke bruker en video i de digitale plattformene til bedriften eller i sammenheng med deres markedsføring, kommer du dessverre ikke langt. I 2019 sa 87% av videomarkedsførere at en video vil økte trafikken til nettstedet deres, og 84% av menneskene sa at de var overbevist over å kjøpe et produkt eller en tjeneste etter å ha sett en video. Forbrukere samhandler med videoer, gjør kjøp basert på dem og deler dem med venner. For så mye penger som det vil koste å få videoinnsatsen din der de trenger å være, er utbetalingen eksponentielt mer.

 2. Se på dataene dine regelmessig

Det har tidligere blitt nevnt i DigitalMarketer at innsamling av data er svært viktig. Daten som du innsamler er et senter i virksomheten din, da den leder beslutninger, utgifter og annonsering. For alle de gangene du tror du har en god idé kan dataen bekrefte eller avkrefte om ideen er verdt det. Dataene vil fortelle deg mer om kundenes innkjøpsvaner, hvilke annonser som fungerer, og hvilke deler av anskaffelsesstrategien din som trenger mer TLC. Å ta datadrevne beslutninger er den beste måten for virksomheten din å nå sitt fulle potensial.

3. Forsikre deg om at nettstedet ditt er mobilvennlig

Nå som mer enn 50% av alle besøk på nettsiden kommer fra en mobil eller en lignende enhet, er det på tide å sørge for at de besøkendes mobilopplevelse er noe som faktisk vil være nyttig. Ofte kan det føles veldig enkelt å avvise mobiloptimalisering, men du risikerer muligens å kutte inntjeningspotensialet ditt. Så dobbeltsjekk knappene, menyene og sidelayouten for å sikre at mobilbrukerne dine får en like hyggelig opplevelse som de fulle nettstedbrukerne.

4. Lytt til hva forbrukerne sier

Husk hvordan vi sa at data vil hjelpe deg med å ta de riktige valgene? Det samme vil nå ut og snakke med kundene dine. Fra din side av transaksjonen virker folk som kjøper produktene dine, veiledende nok for hvor bra jobb du gjør. Men i virkeligheten er det sannsynligvis så mange andre måter du kan gjøre bedre på. Og den beste eksperten på kundeopplevelse er tross alt kunden. Du kan nå ut på en rekke måter: oppfølgings-e-post, Facebook-grupper, innlegg på sosiale medier og undersøkelser. Men på en eller annen måte må du høre hva de har å si. Det fører til vårt neste tips …

5. Få kunder involvert i annonseringen

I «Customer Value Journey» er den siste fasen når dine fornøyde kunder annonserer for deg ved å markedsføre merkevaren. Men du kan ta det til neste nivå ved å kombinere tips 1 og 4. Hvis du kan nå ut til dine kunder og få mange gode tilbakemeldinger, kan du be dem filme produktvideoer for deg. Deretter, ved å bruke de nye videoferdighetene dine, kan du opprette innhold og annonser som vil bidra til å bygge tillit og oppnå større engasjement hos publikum.

6. Ha variasjon i veksttaktikken din

Smarte bedriftseiere og markedsførere vet at man ikke skal legge alle eggene i en kurv. Det er viktig å ha avvik i vekst og salgstaktikk fordi du vil være i stand til å vokse og generere inntekter på mange forskjellige måter og i forskjellige situasjoner. Å finne en eller to strategier som fungerer er flott. Men på et eller annet tidspunkt vil de slutte å være like effektive. Du må samle inn data og prøve nye ting for å finne alle taktikkene som vil fungere for deg.

7. Følg med på konkurransen

Vi vet at alt du virkelig kan gjøre er å gjøre det beste du kan med virksomheten din og ta de nødvendige skrittene for å vokse. Men det er også viktig å holde øye med hva som skjer med konkurrentene dine. Å holde oversikt over tilbudene de tilbyr, omtrent hvor mye trafikk de får, og hvordan innholdet deres sammenlignes med ditt, er viktig for å forstå hva det tar å komme til toppen av din bransje. Registrer deg for nyhetsbrev og bla gjennom sosiale medier. Stol på meg, de gjør nøyaktig det samme med deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *