Få suksess ved hjel av google analytics

Få suksess ved hjel av google analytics

Hva er google analytics

Du har sikkert hørt om google analytics, men kanskje ikke helt sittet deg inn i hva det egentlig er? Kort fortalt er det en gratistjeneste driftet av google som genererer en detaljert statistikk om besøkende til en nettside. Den kan blant annet generere:

-hvem som besøker nettsiden
-hva de gjør på nettsiden
-hvilke sider som gir mersalg
-resultatet av en kampanje
(synlighet.no)

Hvordan brukes google analytics i din nettbutikk?

Først og fremst må du opprette en konto, noe som kan gjøres her. Når du har registrert deg vil du få en sporingskode som du kan legge inn i nettbutikken din. Denne koden skal legges inn i over >/body» taggen i kodesystemet ditt. Når du har gjort det kan du allerede starte å samle inn data.

Egen erfaring med Implementering av google analytics i studentbloggen

Å tilkoble google analytics opp mot studentbloggen i wordpress var noe vi ble anbefalt i starten av dette semesteret. Dette har bidratt til at jeg har lært mer om verktøyet i praksis. Ved å se på dataen som ble samlet inn ble det tydelig hvilke innlegg som faktisk slo an og ikke. Jeg fant blant annet ut at endring av overskrift kunne bidra til at flere leste bloggen min. Derfor prøver jeg fremover å finne en overskrift som virker interessant for leserne mine. Dersom du fortsatt ikke har koblet til google analytics opp mot din blogg i wordpress, er det noe jeg sterkt anbefaler deg å gjøre nå.

Fordeler med å implementere google analytics

Som tidligere sagt er det kun fordeler ved å bruke google analytics. Du kan for eksempel få oversikt over all trafikk, noe som er svært viktig når du driver nettbutikk for å forbedre deg. Personlig føler jeg at jeg fikk en oversikt over hvilke tiltak som bør gjøres, noe som gjorde arbeidsprosessen min svært effektiv i ettertid. Fordelene med google analytics er:

-smartere og mer innsiktsfulle rapporter

-lettere å sammenligne ulike kanalers effektivitet

-en mer fleksibel og bedre konverteringssporing

-se hvor og hvem trafikken er

-innsikt i hvordan de ulike markedskampanjene slår an.

(imna.no)

Kilder:

https://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *