Google ads for nybegynnere

Google ads for nybegynnere

I dette innlegget skal vi se nærmere på hvordan man setter opp en annonse i google ads. Kort fortalt er google ads et hjelpemiddel som bidrar til å øke synligheten til bedriften din slik at du når nye kunder.

Google ads-konto

Ved å klikke på følgende link kan du enkelt registrere en bruker dersom du ikke allerede har en eksisterende google-konto. Ved å trykke på «start nå» og følger de neste stegene vil et nytt vindu dukke opp.

Opprette kampanje

Dette vinduet skal hjelpe deg å opprette en annonse. Når du kommer til dette feltet må du velge hvilken kategori som passer deg og din bedrift. Dersom bedriften din har et mål om å få flere innkommende anrop, vil det første alternativet passe. Dersom du har et formål å oppnå mer salg og besøkende til nettsiden din, vil alternativ to passe bedriften din. Alternativ tre passer til deg som ønsker flere besøkende til en fysisk butikk. I dette feltet er det viktig å vite hva du ønsker å oppnå med annonseringen. I dette tilfellet vil jeg ta alternativ to som eksempel.

Bedriftsnavn og lenke

Når du har funnet hvilken kategori som passer bedriften din, skal du i neste steg oppgi bedriftsnavnet ditt. I neste felt skal du linke til nettstedet ditt.

I neste punkt er det viktig at du sjekker at riktig nettside blir satt opp. Dersom det ikke er riktig trykker du tilbake slik at du kan rette opp i feilen.

Designe annonsen til nettsiden din

Dette punktet er det et av de viktigste punktene for å nå ut til flest mulig. Her gjelder det å være kreativ, kort og konsist. For å oppnå en mest mulig effektiv annonse vil det være et poeng å skille seg ut fra konkurrentene. Til høyre er en mal for hvordan annonsen vil se ut, der du til venstre kan redigere teksten slik du selv ønsker.

Hvor befinner målgruppen seg?

I dette feltet skal du begrense hvor annonsene skal poppe opp. Dersom du har en fysisk butikk i f.eks Oslo, vil det være lurt å begrense annonsen til Oslo og omegn. Dersom du har en nettside kan det eksempelvis være greit at annonsen vises i hele Norge.

Budsjett

I dette feltet skal du velge budsjett for annonsen din. Jo høyere budsjettet ditt er, desto større sjanse er det for at du oppnår mer annonseklikk per dag.

Bekrefte betaling

I det siste feltet skal du bekrefte betalingsopplysningene dine. Det vil være lurt å gå igjennom annonsen på nytt slik at du er sikker på at alt er riktig. Etter annonsen er ferdig er det lurt å se om annonsen ga effekt. Dersom den ikke gjorde det, kan det kanskje være lurt å gå frem annerledes neste gang. Som tidligere sagt er tekst og formulering viktig for å oppnå målgruppens oppmerksomhet. Når du har prøvd ulike annonser over en lengre tidsperiode vil du se hvilken annonse som ga mest klikk. Fordelen med en slik annonse er at du raskt kan nå ut til potensielle kunder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *