Rollen sosiale medier hadde i forbindelse med angrepet på den Amerikanske kongressen

Rollen sosiale medier hadde i forbindelse med angrepet på den Amerikanske kongressen

Du fikk sikkert med deg den 6. januar 2021 at den Amerikanske kongressen ble stormet av demonstranter? Det skal sies at flertallet av demonstrantene var tilhengere av USA´s tidligere president, Donald Trump. Via plattformen Twitter, hadde Trump tidligere oppfordret dine 88 millioner følgere om å stille opp utenfor kongressen 6. januar. Dette skjedde nøyaktig samme dag som Joe Biden ble erklært som USA´s president for de fire neste årene. Vi kan stille oss spørsmålet om Trumps aktivitet gjennom sosiale medier er grunnen til at demonstrasjonen endte slik den gjorde.

skjermdump: NRK

Når vi ser nærmere på twittermeldingene ser det ut som Trump prøver å kommunisere til sine 88 millioner følgere at han ønsker en demonstrasjon mot valget i USA, da han mente det hadde skjedd noe feil i forbindelse med stemmene. Vi ser også at det ikke oppfordres til vold gjennom kommunikasjonen hans. Flere mente nemlig at meldingene han postet bidro til uro og aggressivitet. Flere mennesker ble skadet og fire menneskeliv gikk tapt som følger av demonstrasjonen. (NRK)

Hvilken rolle hadde sosiale medier og Twitter i denne situasjonen?

Sosiale medier har blitt svært viktig for oss mennesker da vi har et behov for oppdatering på siste nytt til enhver tid. For de aller fleste er dette hverdagen vår, da dette er en kilde til nyheter, spredning av viktig informasjon, oppdateringer fra våre venner og lignende. Trump har lenge brukt plattformen Twitter for å spre budskap. Dersom vi ikke hadde hatt lignende plattformer slik at vi kan ytre våre tanker, ville det blitt vesentlig vanskeligere å nå det publikumet vi ønsker. Med andre ord ville det blitt utfordrende for Trump å få folk til å møte utenfor kongressen 6. januar. Da de fleste bruker disse plattformene, er det lett å nå ut til et publikum. I dette tilfellet spredde Trumps budskap raskt gjennom sosiale medier som bidro til denne demonstrasjonen. Det vi derimot ikke visste, var at det skulle gå så langt.

Uten sosiale medier ville angrepet den 6. januar aldri skjedd?

Som tidligere nevnt har Trump en følgerbase på hele 88 millioner mennesker. Med andre ord har han er enorm påvirkningskraft da han når ut til en stor gruppe mennesker. Uten sosiale medier og alle disse følgerne ville ikke budskapet hans nådd ut like raskt. Det ville resultert i at færre hadde møtt opp 6. januar, da informasjonen ikke hadde spredd seg nok. Jeg vil derfor konkludere med at uten sosiale medier ville angrepet på den Amerikanske kongressen aldri funnet sted.

Kilder:

Nrk.no. Lesedato 30 mai 2021: https://www.nrk.no/urix/slik-mobiliserte-trump-sine-tilhengere-for-opptoyene-1.15317769

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.