Case Amnesty

Case Amnesty

I dette blogginnlegget skal jeg svare på en fiktiv jobbintervjucase, der vi har blitt utfordret av Marius Vetaas Thomassen til å gå inn i en rolle der vi har søkt på jobben som en markedsføringsspesialist i Amnesty International Norge. Informasjonen som er hentet er fra Amnesty Norge sine plattformer og kunnskap fra forelesningene.

Amnesty International er en organisasjon som benytter sosiale medier for å spre budskap og informasjon om å fremme universelle menneskerettigheter, frihet og likeverd. De skal også være upartisk i forhold til politikk og religiøs tro. De jobber blant annet aktivt med å få folk til å underskrive ulike appeller. For å få folk til å skrive under, bruker de sosiale medier til å engasjere. De bruker blant annet Facebook, Instagram, Tiktok og Twitter for å få en større følgerbase.

Kundereisen blir forstått ved å identifisere tre ulike faser: før, under og etter kjøpet. Ved en analyse vil du forstå hvilket tiltak som kan forbedres. Da de bruker ulike måter å komme i kontakt med mennesker, finnes det ingen konkret fasitsvar på denne kundereisen. Kort jobber de mot et felles mål – nemlig at alle mennesker har rett på de samme rettighetene.

før kjøpet
Allerede markedsfører Amesty seg endel i sine sosiale kanaler, der de bruker sterke bilder, store overskrifter og tekst for å vekke følelser hos målgruppen. Målet er at kunden skal klikke seg inn på annonsen.

Under kjøpet
Når du kommer til nettsiden kan man donere penger på ulike måter. Dersom du gir et bidrag vil kunden motta et symbol som takk for din støtte. Symbolet kan være alt fra et armbånd til et lys. Dette gjøt at kundereisen blir mer interessant og morsom for kunden.

Etter kjøpet

Etter en donasjon, vil det være strategisk å sende mail til kunden der vi takker for donasjonen. I ettertid vil det være strategisk å oppdatere kunden om deres bidrag og i ettertid forespørsel om andre lignende donasjoner.

Google analytics

Google analytics er et verktøy som kan hjelpe Amnesty til å forstå hvilke kampanjer som treffer målgruppen. Da Amnesty lever av frivillig støtte, er det viktig at vi vet hvilke kampanjer som slår best ut i deres markedsføring. Vi kan blant annet måle hvor mange som klikker på annonsen, nettsiden, hva som får mest klikk, hvilken side kunden forlater nettsiden på og lignende. Dette kan bidra til forbedringer innenfor organisasjonen.

SEO

Da vi ønsker å være mer synlig for målgruppen vil det være en fordel å jobbe med søkeoptimalisering. SEO står for Search Engine Optimazation og brukes for å komme øverst når noen søker dem opp på Google. Dette gjøres ved hjelp av søkeord. Et eksempel på ord kan være noe som blir assosiert med organisasjonen. Dersom kunden glemmer hva selve organisasjonen heter kan man bruke andre lignende ord som definerer Amnesty. Et eksempel på ord kan være «menneskerettigheter» eller «likeverd».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.